Engel

Engel produceerde al in de jaren zestig gebreide luiers van gebleekt katoen. Door het gebruik van onbehandeld katoen in 1982 begon het bedrijf een duurzame weg in te slaan en zich te concentreren op natuurlijk textiel.

Ons aanbod van mutsen en wanten

Vandaag bevat het Engel assortiment fijne mutsjes voor de zomer en winter en de fijne wantjes. Van merino wol of een combinatie van wol en zijde.  

Naast biologisch katoen gebruiken ze de beste biologische Merino-scheerwol en natuurlijke biologische Merino-scheerwol met zijde. Alle kleurstoffen die zij gebruiken zijn vrij van zware metalen en zijn altijd vrij geweest van schadelijke AZO-kleurstoffen. Voor het kleuren van onze wollen textiel gebruiken we alleen reactieve kleurstof, die bijzonder goed samengaat met vezels en opvalt door zijn uitstekende echtheid. Ze onthouden ons van elke vorm van chemische afwerking met onze textielverwerking. In principe moeten alle gebruikte middelen biologisch afbreekbaar zijn en mogen bodem, lucht en water niet worden verontreinigd. Alle metalen onderdelen die we gebruiken zijn nikkelvrij; andere materialen komen voort uit natuurlijke hernieuwbare bronnen. Om ons hoge kwaliteitsniveau te garanderen, zijn bepaalde vereisten vervuld zoals: lichtechtheid, weerstand tegen speeksel, transpiratiegevoel, wassen en krimpen. Deze eigenschappen, samen met de maximaal toelaatbare waarden voor gevaarlijke materialen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid, worden regelmatig getest in onafhankelijke omgevingslaboratoria.

Het maakt ook deel uit van de filosofie van hun bedrijf om aspecten van ecologische productie en afvalbeheer te overwegen, evenals ecologische standpunten van de mens. Zij hechten ook waarde aan korte transportroutes en aan sociale aspecten.

Als stichtend lid van de 'Arbeitskreis Naturtextil e.V.' en de International Association Natural Textile Industry e.V. Naast een hoofdinitiatiefnemer van een internationale ecologische textielnorm, zullen we ons blijven inzetten voor superieure ecologische kwaliteit - voor je huid en voor de liefde van onze omgeving.